МВР - Пловдив: Не сме предавали информация на Цар Киро

share

Ще бъдат взети съответните дисциплинарни мерки, ако бъде констатирано, че има служители, които не са си изпълнили задълженията преди, по време и след протеста в Катуница. Това заяви пред Дарик директорът на пловдивската полиция ст. комисар Тодор Чонов по повод на започналата проверка на Инспектората на МВР в РУ Асеновград.

Той уточни, че до няколко дни ще има становище по всички въпроси относно действията на полицаите. Той отново подчерта, че няма причина да бъде уволнен началникът на РУ Асеновград. По думите му през годините там е много работа, проведени са успешни операции срещу лихвари, незаконно разпространение на безакцизни стоки - цигари без бандерол и алкохол. Според Чонов гл. инспектор Запрян Стоянов изпълнява професионално служебните си задължения.

Шефът на полицията обясни, че всички жалби от Катуница са явни, не са засекретени, снемани са обяснения, така че всичко ще стане ясно след проверките. Има множество жалби и от двете страни на конфликта в Катуница още отпреди години, допълни той. Сега най-важното е да приключи конфликтът с Катуница и да се нормализира изцяло обстановката, подчерта старши комисар Тодор Чонов. Той бе категоричен, че не е изтичала информация от полицията към Кирил Рашков. На 23 септември, когато вуйчото на Ангел е пуснал жалба срещу Рашков и през официалните почивни дни, гл. инспектор Запрян Стоянов не е бил на работа.

Водещи новини

Още новини