Задържаха 20 цигани, хвърляли камъни по полицаи в Бургас

share

20 цигани от бургаския квартал „Победа” са задържани за срок до 24 часа от служители на ОДМВР – Бургас за хулигански действия през нощта на 13/14 септември спрямо полицаи, отзовали се на сигнали за нарушаване на нощната тишина и обществения ред.

Срещу задържаните е образувано бързо полицейско производство по чл. 325 ал. 3 от Наказателния кодекс, съобщават от пресцентъра на МВР.

Петима от мъжете са задържани на 14-ти, останалите 15-ма – днес сутринта, в хода на полицейска операция, проведена с участието на служители от Първо РУ – Бургас, Специализираните полицейски сили при ОДМВР и служители от Бургаската и Варненска жандармерийски части.

Повод за полицейските действия са сигнали за сбиване и силно озвучаване от частни домове по улиците „Опълченска” и „Хилендар”. Участниците в случаите насочили агресията си спрямо дошлите на място полицейски служители, като ги замерят с камъни.

Леко са пострадали двама от полицаите - те са ударени с камъни в главата и по гърба, получили са медицинска помощ и са освободени. Нанесени са материални щети по три полицейски автомобила.

Вчера сутринта е предприето изясняване на фактическата обстановка и самоличността на участниците в инцидента. Проведени са множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, в резултат на които са задържани 20 души.

Образувано е бързо полицейско производство.

Водещи новини

Още новини