Протестиращите в Асеновград поискаха оставката на шефа на полицията

Булфото
share

В Асеновград се организира протест срещу работата на полицията в града.

Този път, за разлика от протестите от изминалите дни, хората се събраха да искат оставката на шефа на районното управление в града. Според тях именно той и неговите подчинени не са си свършили достатъчно добре работата и не са обърнали внимание на редицата сигнали, подавани през годините от жителите на Катуница.


Протестите да не са в ромските махали, а да са насочени срещу държавните институции, които не са си свършили работата, поискаха протестиращите. Хората настояват да бъдат открити истинските виновници за трагедията, както и за неразкрити престъпления през годините.

Около 300 души се събраха в близост до сградата на полицията в Асеновград, за да отправят исканията си във връзка със създалото се напрежение в страната след трагедията в Катуница.

Организаторът на протеста Даниела Павлова, която е гражданин на Асеновград не членува в нито една политическа партия.

Протестиращите настояват и за оставки и в прокуратура и съда. На протеста има и група от десетина души – жители на Катуница.

Сред тях беше и роднина на убития Ангел – Веселин Христов. Той изрази мнение, че ако иска някой да му се обърне внимание, трябва да даде едно дете курбан. Сред дошлите от Катуница е и Стоян Тютюнаров-Гагарин. Той предложи главната улица в Катуница не да носи името „9 септември”, а да бъде прекръстена на имената на Ангел и Павел.

Водещи новини

Още новини