Кремират китайци в ТЕЦ-София!

share

След химикалите, дрехите, шнолите, джиесемите, леките автомобили и плажните чадъри се оказа, че парното в София също е внос от Китай. Сценарият обаче е повече от зловещ - постоянно пребиваващите у нас азиатци се отървават от трупове на починалите си сънародници тихомълком, като ги горят в пещите на ТЕЦ - София, пише в. "Всеки ден".

Така смуглите хитряги хем се спасяват от бюрократичните въртели на китайската администрация, хем нелегално вкарват нови имигранти с документите на починалите.

Заверата съществува повече от петилетка, като първоначално се използват гигантските пещи за въглища, а впоследствие след преминаването на централата изцяло на природен газ - в камерите за неговото изгаряне.

Метанът достига до 537 градуса по целзий при горене - температура, повече от достатъчна да изпепели човешко тяло за по-малко от половин час, твърдят запознати от погребалния бизнес.

Във врътката участват дългогодишни служители на ТЕЦ-а, които приемат телата в късна доба. Те дори са станали нещо като специалисти по патоанатомия, защото държат да се уверяват, че бутат в огъня само трупове на починали от естествена смърт, а не практикуват някакво престъпление.

"По принцип между китайците и нашите момчета съществува пълно доверие, но проверката не е излишна. Телата се карат задължително голи в непрозрачни чували и се проверяват в котелното. Всякакви рани, синини или охлузвания автоматично дисквалифицират трупа за горене", твърди служител от ТЕЦ София, който се представи само с името Сашо.

Няма никаква статистика колко са китайците у нас в момента, държавни служители под сурдинка твърдят, че цифрата е между  8 и 10 хиляди, 90% живеят в София.

Повечето имигранти у нас са от южните области, които са изключително бедни, но са близо до крайбрежието. Това улеснява придвижването както легално, така и нелегално.

У нас гражданите на най-голямата страна в света идват под най-различен предлог - има млади китайци, които пристигат по културен обмен. Те са със студентска виза. Други работят години наред - в ресторант или като персонал, с работна виза. Има и по-богати китайци, които се стремят да развият някакъв бизнес, обикновено започват с Илиянци. Като цяло обаче изкарването на легални документи е сложно, мнозина са с фалшиви корейски паспорти. Това е причината смърните случаи да се прикриват, а труповете да бъдат унищожавани тихомълком по различни схеми, за да могат нови имигранти да ползват документите на починалите.

Водещи новини

Още новини