Майка и син нападнаха полицаи с лопати и колове

share

Два екипа са били изпратени за задържане на майка и и син заради опит за саморазправа с полицаи във Велинград, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Майка и син са задържани в ареста на РУП-Велинград за арогантно и цинично отношение към полицейски служители, както и за опит за физическа саморазправа с тях.

Вчера следобед в дежурната част на РУП-Велинград бил получен сигнал, че от частен дом в курорта звучи високо музика. Автопатрул пристигнал на мястото и униформените разпоредили на обитателя на къщата да преустанови със забавлението. Музиката била спряна, а полицаите продължили по маршрута си. Малко по-късно същият екип отново бил насочен към вече посетения адрес, тъй като минути след тяхното тръгване музиката отново огласила квартала. Органите на реда предприели действия за съставяне на акт за установяване на административно нарушение, но Н.К. на 28 години отказал да представи документ за самоличност.

Това наложило той да бъде отведен в полицейското управление. Н.К. обаче успял да изскочи от патрулния автомобил, ударил единия от служителите и скъсал ръкава на униформата му, след което се добрал до двора на къщата. Оттам взел лопата и започнал да заплашва с нея полицаите. Междувременно на негова страна се включила и майка му - С.К. на 51 години, която застанала пред единия от униформените с дървен кол в ръцете. За усмиряване на развилнелите се майка и син бил изпратен още един екип. Минути по-късно двамата били задържани. Те ще останат в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Водещи новини

Още новини