Бездомно бойно куче напада хора и животни около училище

internet
share

Изхвърлено от собственика си бойно куче вдигна на крак живеещите около училище в Дупница. Животното било много агресивно и нападнало жена, разкъсало две кучета и ранило трето, пише в. "Струма".

Едното убито куче било домашно, а другото бездомно, но върнато на улицата след кастрация и маркировка в приюта.

Хората в района се притесняват, тъй като смятат, че стопанинът на агресивното животно, явно се занимава с нелегални боеве с кучета.

В злополучния 30 май в полицията са получени десетина сигнала в рамките на няколко минути за случващото се на ул. "Крайречна". На мястото пристигнали две патрулки, а по информация на очевидци, полицаите са застреляли кучето. Говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил обаче уточнява, че животното не е убито, а полицаите са го ранили, след което е бил повикан служителят от общинския приют. Преди пристигането на полицаите питбулът вече бил тежко ранен.

Кучето вече е евтаназирано и погребано. Според ветеринари кучето не е било болно. "Цялото му тяло беше в белези от наранявания, но и от операции, което говори, че питбулът е използван за боеве. Най-вероятно е изхвърлен заради напредналата му възраст", обяснява служителят от приюта Георги Ценев.

Водещи новини

Още новини