Къща изчезна от двора на варненка насред ромската махала

share

Жена от Варна се е обадила в администрацията на район „Одесос", че къщата в имота й някак е изчезнала. На нейно място изникнали стоманобетонна настилка и армировка за колони, с които неизвестни строители положили основите за чисто нов градеж.

След проверка на имота от служителите на централния варненски район било установено „частично изграден строеж с неизвестно предназначение". Неизвестни се оказали и възложителят на строежа, и изпълнителите му. Освен това нямало и следа от евентуален надзор на обекта.

Съседите от ромската махала твърдели, че са в пълно неведение кой и защо строи къща в чужд двор. В пълна мъгла било обвито и премахването на съществувалата по-рано сграда.

Служителите от администрацията на „Одесос" съставили акт за спиране на незаконното строителство. Очаква се и кметът на града Кирил Йорданов да издаде заповед за забрана на градежа, съобщи chernomore.bg

Това не е единственият строеж в този регион, за който никой не иска да поеме отговорност. Ромските фамилии застрояват всяко парче земя в махалата, което не се обитава от своите стопани, или изграждат „гнезда" в някоя от изоставените постройки.

Водещи новини

Още новини