Прегазеното 4-годишно дете е било ин витро бебе (снимка+видео 18+)

internet
share

Четиригодишното момченце, което бе убито от джип на пешеходна зона в центъра на Стара Загора, издъхнало в ръцете на баща си. Трагичният сблъсък се разиграл пред очите на родителя, както и пред още десетки очевидци. Само намесата на полицаите, които моментално арестували шофьора на Ланд Роувъра и го отвели в ареста, предотвратила публичен линч.

Днес в 10:00 часа жителите на града излизат, за да изразят съпричастноста си към трагедията на семейството. В медиите се призовават хората да се съберат на мястото на инцидента в масов протест, съобщи БТВ.

Близки до семейството споделят, че родителите на Паоло дълго време искали да имат деца, а 4-годишното момченце и сестричката му били ин витро бебета. "Бяха много чакани деца", споделят близки.

45-годишният водач на джип "Ленд Роувър" се опитал да направи обратен завой и детето попаднало под колелата. Шофьорът е изведен под полицейска охрана от периметъра на инцидента. Той е от Стара Загора и твърдял, че дори не е усетил, че блъска дете.

Направени са му проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Шофьорът е задържан за 72 часа.

„Това, което е направил този шофьор, е безумие – влязъл е в пешеходната маневра, за да прави маневри, да обръща автомобила си. Там има два ограничителни знака, потокът от хора е много голям”, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Той увери, че ще бъдат взети мерки трагедията да не се повтаря.


 

Водещи новини

Още новини