Грък със спортна кола се вряза в спирка в Пловдив, ученичка е в тежко състояние (обновена+видео+сним

Булфото
share

16-годишно момиче е в болница с тежки фрактури на двата крака и таза след жестока катастрофа на бул. „Руски” от северната страна на моста на Герджика в Пловдив, съобщи "Марица".

Гръцки студент е връхлетял с жълт спортен Нисан 350 на автобусната спирка, където ученичката чакала рейс. Гъркът се е движил с много висока скорост и по всяка вероятност е минал на червено. Блъснал се е в Мерцедес, който в същия момент е правил ляв завой, и след това се е забил в спирката. Служители на Пътна полиция са направили алкохолни проби на двамата водачи, но те са отрицателни. Предстои да бъде направен и тест за наркотици на водача на Нисана, който е във видимо неадекватно състояние.

Ученичката е хоспитализирана в УМБАЛ „Свети Георги” в тежко състояние, с опасност за живота, съобщиха за Фокус дежурните в Центъра за спешна медицинска помощ. Момичето има фрактури на двете бедра и фрактури на черепните кости. Счупванията са тежки, наложително е да се направи операция. Според лекарите, тежкото общо състояние засега не позволява това, затова се стабилизира. Най-вероятно до края на тази вечер пострадалата ще бъде оперирана.

Още снимки от тежката катастрофа вижте тук

Водещи новини

Още новини