Четирима водолази влизат в язовира във Винево

Булфото
share

Продължава операцията по издирването на двамата изчезнали от село Винево, информира Дарик.

Група от четирима водолази до половин час ще влезе във водите на язовира, където се очаква след 4-дневно издирване да бъдат намерени и телата на останалите две жертви от пороя на 24 април. От пътувалите в колата, която бе открита празна и смачкана в реката след моста на Винево, до момента бяха открити телата на две жени - 30-годишната д-р Ширин Рамаданова и майка й Ресмие. Днес продължава издирването на бащата Мюмюн и 4-годишния му внук Мерт.

С още метър е спаднало нивото на язовира, чието източване започна преди два дни. Днес предприемаме по-специализирани действия с водолазите от пловдивската служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, ще използваме отново следово куче на планинската спасителна служба, в действие ще бъдат отново и двете лодки на хасковската, информира зам.-началникът на областната хасковска служба Димитър Колев.

На мястото и днес са стотици доброволци от с. Винево и околните населени места, които помагат на пожарникарите, полиция и гражданска защита в издирването на мъжа и детето от семейство Рамадан. До момента водата в язовира и реката бе изключително мътна и използването на водолази бе невъзможно. Според Колев днес четиримата ще успеят да претърсят по-голямата част от язовира.

Водещи новини

Още новини