Пребиха с колове бивш кмет във Врачанско

share

Бившият кмет на белослатинското село Драшан е пребит с колове вчера вечерта, съобщава Стандарт Нюз.

65-годишният Тодор Тодоров е нападнат от 33-годишния Иван Петров и 36-годишния му брат Веселин към 17,30 ч. Същия следобед Тодоров отишъл с каруцата си до своята царевична нива и я натоварил с отсечени стръкове. На връщане тъкмо излизал от гората, когато Веселин препречил пътя му, а Иван го халосал по тила и той загубил съзнание. След това братята продължили да го налагат.

"Веселин ме удряше и си мълчеше, но Иван извика: "Ти ли ще провеждаш кампанията на Милко Симеонов", разказа Тодор Тодоров, който е на лечение в хирургията на белослатинската болница. Той е с комоцио, пукнато рамо, травма на десния бъбрек и подута става на ръката.

Тодоров е бил три мандата кмет на Драшан, но се пенсионирал и се отказал от активната политика. По време на два от мандатите си е работил с бившия кмет на Бяла Слатина Милко Симеонов. Сега Симеонов е независим кандидат за кмет на общината, а Тодоров му обещал да агитира за него в селата Драшан и Габаре. Биячите, според него, пък играят за БСП. Баща им си има топло местенце в кметството, притежава фурна, ферма с овце, комбайн и трактор, а семейството е доволно от червеното управление. "Посегнаха ми, макар че с майка им сме втори братовчеди", пъшкал в болничното легло пострадалият привърженик на опонент в предизборната битка.

Свидетел на наказателната акция е Николай Иванов, който също карал царевичак. Той е дал показания за полицията.

Водещи новини

Още новини