МВР пресече кражба на луксозно Ауди

share

Полицаи предотвратиха кражба на луксозен автомобил, двама мъже са осъдени от Пловдивския районен съд за неуспелия опит за престъпление.

Вчера велинградчаните Т.И. на 30 г. и С.Й. на 22 г. били признати за виновни за това, че на 5 април проникнали противозаконно в „Ауди Q7” с намерение да го отнемат.

Престъпните действия на мъжете около джипа, паркиран на ул. „Драгота”, останали без успех в резултат от незабавната намеса на служители от ОДМВР – Пловдив, съобщават от пресцентъра на МВР.

След получен сигнал около 1 часа, под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив криминалисти и колегите им от Трето РУП заловили извършителите.

Установено е, че Т.И. е с криминална регистрация за подобно престъпление и осъждан. От него и съучастника му били иззети уреди за взломяване, електронни устройства за стартиране на автомобили от същата марка и мобилни телефони.

По случая в Трето РУП е образувано бързо производство по чл. 346, ал.2 от НК. С постановление на прокуратурата двамата мъже са приведени в следствения арест.

За извършеното престъпление на Т.И. е постановена присъда от 7 години затвор, а на С.Й. е наложено наказание лишаване от свобода за 3 години, с 5 години изпитателен срок.

Водещи новини

Още новини