Ценко Чоков-младши всява страх във Врачанско

share

Малкият син на скандалноизвестен кмет на село Галиче Ценко Чоков всява страх в цялата околия с побои и заплахи, разказаха пострадали пред БТВ. 17-годишният Мартин и приятелите му раздавали юмруци в Галиче, Алтимир и Бяла Слатина. Последният случай е с пребито момче от ромската махала на Галиче.

Инцидентът е покрит от страх. "Човек ще умира тук", оправдава страха си да говори майката на пребитото момче. Друга майка от Бяла Слатина се оплака, че синът бил обезобразен след побой в дискотека. Спорът бил за момиче, а синът - налаган с боксове и бутилки от Чоков-син и компания. После било запалено и заведението на семейството.

В Алтимир пък бил пребит мъж от фамилия, известна като Тинчовците. Възрастна жена разказа за още няколко случая, включително и за побой над нейния внук Веселин на рождения му ден. Той не пуснал Мартин Чоков в местно заведение, в което празнувал и отнесъл пердах.

Въпреки че съселяните на Чокови твърдят, че едва на 17 години Мартин кара "Мерцедес". Шефът на полицията в Бяла Слатина Боян Тасков се учуди, че хората се страхуват да подават жалби срещу кмета Чоков и сина му. Ценко Чоков отрича обвиненията и заяви, че е зает, защото сее царевица. Той се прослави преди години също с раздаване на юмручно правосъдие.

Водещи новини

Още новини