Арестуваният рекетьор бил съдружник на депутата Кирил Добрев

share

Арестуваният днес рекетьор Ангел Дерменджиев е съдружник във фирмата „Пирин Ват” с депутата от БСП Кирил Добрев, научи novini.bg.

В регистъра на ДАКСИ има две фирми под името „Пирин Ват”, които са с различни седалища.

Дерменджиев и Кирил Добрев са съдружници във фирмата, която е регистрирана в София. Според регистъра тя се занимава с инженерингова, търговска и предприемаческа дейност.

Както novini.bg вече писа, бизнесменът бе задържан при спецакция по - рано през деня в столицата. Антимафиотите арестуваха и още едно лице, подвизаващо се с прякора Севдо.

Шефът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” главен комисар Станимир Флоров обяви, че реализацията е във връзка с досъдебно производство за получена информация за група лица, извършващи насилствена дейност спрямо длъжници, незаконна банкова дейност, изнудване на лица за печелене на обществени поръчки и принудително прехвърляне на собственост на фирми.

Към момента има данни, че същите са придобили чрез използване на сила и внушаване на страх с цел извличане на облаги около 1,5 милиона лева. Лицата, които участват, са едни от управляващите фирмата „Ви Ти Ай”, разясни Флоров. Антимафиотите продължават да извършват действия по разследване в техни офиси, помещения, които използват, където живеят и т.н. Операцията се провежда съвместно със Софийска градска прокуратура, Специализираният отряд за борба с тероризма (СОБТ).

Водещи новини

Още новини