Емил Шарков е загиналият в Лясковец спецполицай (снимка)

Булфото
share

Емил Шарков е името на загиналия служител от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Това каза на пресконференция главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, предаде репортер на Novini.bg.

Лазаров изказа съболезнования на семейството и близките на загиналия служител на МВР и каза, че с него са били приятели.

По отношение на стрелеца, 53-годишния мъж от Лясковец, Светлозар Лазаров заяви, че на 12 март е отправил заплаха да застреля децата от училището срещу дома му. Състоянието на мъжа е определено като нестабилно и агресивно.

От 2011 година той не е излизал от дома си, като се е бил барикадирал с плътни завеси и радиатори.

Петков не е бил военен, нито е бил полицай, но за кратко е работел във военен завод.

Майка му също е била агресивна, като е оказвала съдействие на полицията Петков да бъде изведен от дома му. Тя е задържана.

Петков е бил изведен от втори път, когато вече е бил ранен и изтощен от кръвозагуба, стана ясно още на пресконференцията.

Шийна рана е причинила смъртта на служителя на СОБТ в Лясковец, заяви полковник Николай Младенов, участвал в транспортирането на ранените полицаи до София.

„Три са местата, по които може да има поражения, когато се носи бронежилетка - това са ингвиналните гънки и големите кръвоносни съдове - ръка и шия”, каза той. По думите му, останалите ранени полицаи, са извадили късмет, че не са получили смъртоносни рани. Той допълни, че при тях огнестрелните наранявания са били предимно в областта на горните крайници.

 

Водещи новини

Още новини