Измамници обраха сляпа пенсионерка

share

Измамници са обрали сляпа възрастна жена, под предлог че ще й съдействат за операция на очите, съобщи Дарик. Това се е случило навръх националния празник 3 март в Бяла Слатина.

Двамата пресрещнали 67-годишната пенсионерка в центъра на града. Заговорили я и й обещали, че ще й съдействат и ще я свържат с лекар, който може да й помогне да си възстанови зрението, пише "Новинар".

Отчаяната жена им повярвала и доброволно се качила в колата им. Те уж трябвало да я закарат до Плевен, където да се срещне с „доктора”. Когато стигнали, й обяснили, че трябва да плати за прегледа.

С нейно съгласие изтеглили 250 лв. от дебитната й карта. И след това изведнъж се сетили, че трябва да вземат някакви си документи. Затова я качили пак на колата и я закарали обратно в Бяла Слатина. Единият от измамниците я накарал да му даде джиесема си и започнал да говори.

Спрели на паркинг в града уж за няколко минути. След като слязла от автомобила „Пежо Партнер”, двамата отпрашили в неизвестна посока с парите и телефона на потърпевшата.

Тя се оплакала в полицията. Започнато е досъдебно производство, но срещу неизвестен извършител. Ченгетата още събират данни за измамниците.

Водещи новини

Още новини