Хванаха контрабандни чорапи на границата

share

Митническите инспектори на пункт Малко Търново при щателни проверки иззеха рекордно количество от 1792 броя контрабандни облекла от два леки автомобила, съобщиха от Агенция „Митници”.

Колите с турска и с българска регистрация са пътували от Турция към България. Първият автомобил марка „Опел Корса” е бил управляван от 42-годишния Т.М., български гражданин с адресна регистрация в Истанбул. Той и спътниците му обявили на българския митнически пункт, че не пренасят нищо за деклариране. При митническата проверка обаче става ясно, че колата е претъпкана с 1560 чифта трикотажни чорапи, укрити в седалките и в багажника на автомобила. Това е втори предотвратен опит за „чорапена контрабанда” от Турция само в рамките на две седмици, коментират митнически експерти, които прогнозираха излизането „есенните колекции” още в края на летния сезон.

Потвърждение на тенденцията е и другият случай на МП Малко Търново. При него митническите инспектори проверяват автомобил „Фолксваген Венто” с българска регистрация, управляван от 26-годишния Л.С. с адресна регистрация в Шуменска област. Под седалките на колата и между лични вещи в багажника са открити 232 мъжки, дамски и детски блузи, пуловери, панталони и спортни комплекти.

Само от началото на туристическия месец август, митническите инспектори на Малко Търново и Лесово са пресекли 37 опита за контрабанден внос с леки автомобили на търговски стоки, цигари и тютюневи изделия от Турция.

Водещи новини

Още новини