Зам.-директорът на Агенция "Митници" Румен Данев е уволнен (обновена)

Булфото
share

Заместник-директорът на Агенция "Митници" Румен Данев е бил уволнен само един месец след назначаването му. Това съобщи премиерът Пламен Орешарски, предава БТА.

Той посъветва репортерите да питат шефовете на Данев за причините, но призна, че до него достигнала "неприятна информация" за този човек.

От митниците, подчертаха, че това е станало по негово желание и прехвърлиха въпросите към Министерството на финансите, което назначавало и уволнявало.

Румен Данев бе назначен в началото на януари 2014 г. за зам.-директор с ресор "Митническо разузнаване и разследване и последващ контрол".

Румен Данев е бивш началник на дирекция Митническо разследване и разузнаване по времето на НДСВ и тройната коалиция, когато шеф на агенцията беше Асен Асенов.

Данев заема поста на Николай Попов, след като той стана съветник на финансовия министър в началото на декември.

Далавера с пари и цигари е причината за отстраняването на зам.-директора на агенция "Митници" Румен Данев един месец след назначаването му, разказаха източници на OFFNews.

След изказването на Орешарски от агенция "Митници" потвърдиха за OFFNews, че Данев вече не е зам.-директор, но подчертаха, че освобождаването е станало по негово желание.

"Неприятната информация" е свързана с резултатите от външно наблюдение, поставено на Данев след сигнал за злоупотреби срещу него, разказа източникът на OFFNews. Наблюдението (най-често следене) е установило участието му в далавера, свързана с пари и цигари.

 

Водещи новини

Още новини