Цигани налетяха да бият полицаи

share

Четирима мъже от кюстендилския ромски квартал "Изток" са влезли снощи във физическа саморазправа със служители на РУП Кюстендил, съобщиха от полицията, цитирани от БТА.

До инцидента, възникнал малко след 20.00 часа на ул."Софийско шосе" се стигнало, след като служителите на полицията подали сигнал на двама мъже да спрат каруцата си, натоварена с метални предмети, за проверка. За да избегнат проверката, мъжете с каруцата направили опит да избягат по черен път в района, но били настигнати. Към бегълците се присъединили други двама души. Четиримата мъже нападнали служителите, нанасяйки им удари и ритници, казаха от полицията. Полицаите са възпроизвели предупредителни изстрели и са ползвали физическа сила и помощни средства при задържането на братята Ю.А. /33 г./, Б.А. /40 г./, баща им А.Т./ 66 г./, и Д. М. /21 г./. Всичките четирима мъже са известни на полицията с множество противозаконни деяния, а единият от тях е участник в групата, която нападна и уби пазач на череши преди години в с. Шишковци, община Кюстендил. И четиримата са осъждани, допълниха от полицията.

На двама служители на реда, участвали в сбиването, е направено медицинско освидетелстване за нанесени телесни повреди. Работата по случая продължава РУП Кюстендил, установява се обекта, от който е извършена кражбата на метали, допълниха от ОДМВР - Кюстендил.

Водещи новини

Още новини