16 - годишен младеж уби с нож свой връстник

BulFoto
share

16-годишен е задържан по подозрение за убийството на столичния булевард „Ботевградско шосе”. По предварителна информация – след скандал, той е намушкал друг 16-годишен младеж, който е починал, каза старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

„Около 16,10 часа от диспечера на Градския транспорт е получен сигнал за лице, което лежи в безпомощно състояние близо до обръщалото до трамвайната линия. Дежурният е насочил екипи към мястото. В близост, след преследване, екип на „Сигма” задържа едно лице, което се опитва да избяга, със следи от кръв по дрехите. Това е 16-годишен младеж, криминално проявен, за кражба.

При проведения разговор с него на място казва, че е намушкал с нож негов познат, също 16-годишен. Преди това между тях е възникнал спор, лицето, което е убито, е извадило нож и при боричкането, задържаният го е намушкал, след което е побягнал”, каза старши комисар Валери Йорданов.

Полицейските екипи са оградили района на местопроизшествието. В момента тече оглед на място. Търси се ножът, с който би трябвало да е извършено убийството. Установяват се свидетели на инцидента. При огледа на убития все още не е потвърдена самоличността, но по думите на извършителя, той е казал малкото му име, и че е 16-годишен. Продължава работата по установяване на самоличността на убития, каза старши комисар Валери Йорданов.

Водещи новини

Още новини