Мъж се самозапали в сградата на ТЕЛК в Пазарджик

share

61-годишен мъж от Панагюрище се е самозапалил пред сградата на ТЕЛК в Пазарджик, съобщиха за Дарик от полицията. Инцидентът е станал този следобед, а сигналът е подаден от очевидци на инцидента в полицията и в местната пожарна.

Тодор Атанасов се е самозапалил в ранния следобед днес в тоалетната на ТЕЛК в Пазарджик. По всяка вероятност запалителната течност, с която се е полял мъжът е спирт, като същият е използвал запалка, коментираха още от полицията. Хора, които са били в сградата, са реагирали бързо и са го спасили.

Пострадалият е прегледан в „Спешна помощ” към Областната болница. Той е с изгаряния първа степен, няма опасност за живота му, обгарянията засягат част от шията и лицето му. От полицията не се ангажираха с конкретен отговор за причината за инцидента, но бяха категорични, че става въпрос за самозапалване.

Мъжът е регистриран в ТЕЛК с белодробно и сърдечно заболяване. Тодор Атанасов е бил в Пазарджик, за да провери дали няма писмо за продължаване на решението му за ТЕЛК, след като явяване на комисия в Пловдив. Предишното решение на пациента е изтекло още през юни 2013-а и оттогава потърпевшият е без доходи.

Водещи новини

Още новини