"Борците" задържаха 13 души

share

Специализирана полицейска операция „Борците” по неутрализиране престъпната дейност на лица, занимаващи се активно с наркоразпространение, се проведе днес на територията на ОД МВР Благоевград, съобщиха от пресцентъра на МВР.


В операцията участваха криминалисти от сектор "Криминална полиция” при ОД МВР и РУП Петрич. Финализирането на операцията е плод на продължила няколко месеца работа по групата на „Борците”. Днес на главен път Е-79 в района на Благоевград след извършване на сделка със 750 гр канабис са задържани двама благоевградчани – на 27 и 31 години. Стойността на задържаното количество от наркотичното растение, което е с много добро качество, възлиза на около 30 000 лв. по пазарни цени. Едновременно на територията на село Първомай са извършени претърсвания в имот 46-годишен мъж, бивш състезател по борба, осъждан. В двора на къщата криминалистите откриха оранжерия за зеленчуци, в която са разхвърляни да се сушат стръкове канабис. От оранжерията са иззети 82 кг суров канабис. При претърсване в дома на А.Я. са намерени още 250 гр сух канабис от високо качество. В РУП Петрич са задържани с полицейска заповед за 24 часа 11 лица, съпричастни към престъпната дейност на групата, сред които 46-годишният бивш състезател по борба, осъждан вече за наркоразпространение.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под непосредственото наблюдение на Окръжна прокуратура Благоевград.

Водещи новини

Още новини