МВР отрича за терористична заплаха, но засили охраната на възлови места

share

На два пъти през последната седмица на МВР се наложи да опровергава информация, че има данни за подготвян терористичен акт у нас. Подсилена е обаче охраната на възлови места в столицата, предаде БТВ.

В същото време на някои възлови транспортни точки в София - като метрото, охранителите са инструктирани да бъдат по-бдителни към изоставен багаж, например. Обяснението е, че това се прави заради празниците.

Неколкократно през последните дни публично известни стават различни, анонимни информации за готвен атентат в София, фиксиран около Коледа. Споменава се също, че агенти от ДАНС проверяват хотели, молове и метростанции в търсене на терорист.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров беше категоричен, че няма такава конкретна информация. В моловете отказват разговори за сигурността. На автогарата обаче признават, че са на пълен работен цикъл. По график 18 души пазят денонощно сигурността там, помагат и 48 камери. Преди месец са получени указания от СДВР.

Пътниците обаче не откриват особена разлика в охраната от днес и от тази през лятото. Охраната на автогарата е невъоръжена. Патрули обаче обикалят района.

За момента няма информация да има конкретни издирвани терористи у нас. Масовите проверки на бежанци и имигранти са регулярни, обясниха от МВР.

 

Водещи новини

Още новини