Заловиха над 20 000 къса цигари без бандерол на Дунав мост

share

При три поредни случая митничари на ГКПП-Дунав мост заловиха над 20 000 къса нелегални цигари.

Разкритията установиха нови способи за укриване на контрабандни тютюневи изделия. Изобретателните тираджии пакетират в няколко чанти по десетина стека със закупени от безмитните магазини на турската граница цигари и ги връзват с ластици и въжета от външната страна на дъното на каросерията над резервната гума. Два идентични случая са засечени в рамките на три дни на ГКПП-Дунав мост, при които са открити общо над един мастербокс цигари с надпис “duty free” от марките Torro International Red Line, Palladium Blue, Ray, Turquoise Slims, Raquel Slims, Eros Lights Super Slims, Gold Mount Superslims и Karelia.

Късно снощи са заловени и 520 кутии цигари, пренасяни от румънски граждани с лек автомобил “Опел Синтра”. Колата е спряна за проверка на излизане от страната. Цигарите са били разпределени в различни укрития – част от кутиите са открити в черни найлонови чанти в двигателния отсек, друга част са натъпкани между седалките, а третата порция е била в кухина под предната дясна седалка. Всички кутии са от марката “Ashima” и без български акцизен бандерол.

Общо 8 дознанията за цигари без акцизен бандерол са образувани в Митница Русе през ноември, а количеството иззети цигари е близо 5 000 кутии. Сред уличените в държане и търговия с нелегални тютюневи издалия е и собственик на смесен магазин в село Тетово, Русенско. При проверка в търговския обект митническите инспектори за открили 100 кутии различни марки цигари без бандерол.

Водещи новини

Още новини