Обществото е виновно за смъртта на Яна

Интернет
share

Полицията в лицето на столичната дирекция и нейния шеф Валери Йорданов и вътрешния министър Цветан Цветанов се размина във версиите за разследването за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.

Така 40 дни след като младото момиче беше намерено удушено, случаят изглежда в задънена улица.

От посочените от Цветанов двама извършители единият - Пламен Трифонов, е в ареста, а на другия - Николай Русинов, прокуратурата не повдигна обвинения, защото "няма достатъчно доказателства, които да потвърждават съпричастността му".

Пред "Дневник" от столичната полиция заявиха, че не могат да потвърдят информацията, че единственото доказателство срещу Пламен Трифонов - намерените в ръката на Яна косми, ще бъде изпратено за експертиза в Англия.

Вчера все пак шефът на столичната полиция Валери Йорданов потвърди информацията:

"Дадена е съдебна поръчка за чужбина за намерените веществени доказателства. Чакаме резултатите и продължаваме работата по всички хора, които са били засечени около случая. В никакъв случай не може да се каже, че това е затворена страница за нас. Случаят все още е открит, тъй като има доста неясноти по обективни причини."

На 22 юли вицепремиерът заяви от парламентарната трибуна: "Двама са извършителите на убийството на 28-годишната Яна Кръстева, като единият е арестуван, а вторият е установен и ще бъде обявен за общодържавно издирване."

Сегашната теза на Цветанов е, че цялото общество е виновно за смъртта на момичето.

Експертизите в чужбина отнемат няколко месеца и прогнозите са, че Трифонов ще бъде освободен, тъй като няма причина да остане в ареста, чакайки резултатите за произхода на космите.

Водещи новини

Още новини