Активизира се криминалният контингент на наркоразпространението

интернет
share

Напоследък отчитаме активизиране на криминалния контингент и по линия на наркоразпространението.

Това каза в интервю директорът на Областната дирекция на МВР-София комисар Николай Николов. Успехи по тази линия има най-вече в Районното управление-Самоков. Всяка седмица се провеждат специализирани полицейски операции, при които у младежи се откриват амфетамини, марихуана и други упойващи вещества. Структуроопределящи за Областна дирекция на МВР-София са кражбите – обикновени, взломни.

Обект на посегателства са къщи, вили, частни имоти. „Краде се черна и бяла техника, посуда от мед, казани за варене на ракия, котли, оградни платна и други – всичко, което е метал и може да се предаде в пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали. Обект на кражба са и трафопостовете в областта, от които крадците демонтират медните бобини.

Крадат се също и медни жици от междустълбията като по този начин нанасят големи щети – хората остават без ток докато се възстанови електроснабдяването”, каза комисар Николай Николов. Когато няма какво да откраднат от вилите, извършителите най-вандалски измъкват и електропроводниците.

Има и случаи на грабежи, като по-голямата част от тях са разкрити благодарение на усилията на „Криминална полиция”. „Мога да посоча един драстичен случай от зимата. Имахме един грабеж в село Гинци. Група маскирани нападнаха в дома им семейство, съпрузи, като им нанесоха побой и им отнеха 7000 лева. Колегите хвърлиха много усилия по разкриването на това тежко престъпление.

Задържаха извършителите и те се оказаха гастрольори от София. Регистрирани са в полицията за множество престъпления”, посочи Николов. В Областната дирекция на МВР-София регистрират и случаи на грабежи, извършени през тъмната част на денонощието пред дискотеки или питейни заведение.

Последният такъв случай е в град Самоков на 8 юли, когато младеж бил ограбен пред дискотека. Двамата нападатели, единият, от които бил въоръжен с нож, го заплашил, а другият му нанесъл побой, съблякъл му якето и му откраднал масивен сребърен ланец. След няколко часа извършителите – местни младежи, регистрирани за кражби и други престъпления, осъждани, са задържани. Единият от тях само преди месец беше излязъл от затвора след изтърпяване на присъда за грабеж.
 

Водещи новини

Още новини