Арестуваха момиче на протеста срещу кмета на Перник

share

Момиче, което бе в редиците на протестиращите срещу кмета на Перник Росица Янакиева, бе арестувано от полицаите, охраняващи реда.

Недоволните освиркаха кметицата на сцената на Деня на града. Повод за това бе недоволството в перничани от вида, по който се реконструира крепостта Кракра. Организаторката на протеста Роси Михайлова бе арестувана от пернишката полиция, съобщи „За Перник”. Община Перник са сменили мястото на протеста в последните часове. Като от площад Кракра, където е сцената за Деня на града същия е изместен пред Съдебната палата в Перник, която е далеч от празненствата за деня на града.

Идеята на хората бе по време на словото на кмета Росица Янакиева да изкажат недоволството си от омаскаряването на средновековната крепост Кракра.

„Според полицаите трябваше да съм получила писмо за преместване на протеста, на такова писмо не съм получила на адреса, в който живея. Аз съм дала преди 15 дни заявлението за протест”, каза арестуваната Роси Михайлова.

„Предполагам, че това е тактика на Общината за саботиране на протеста. Единственото основание за промяна на протеста е заплаха за обществения ред. Считам, че достатъчно интелигентни хора са се събрали, за да изразят позицията си”, каза Роси Михайлова.

Протестиращи сравниха крепостта с атракционен воден парк. Едно момче от недоволните обвини ГЕРБ за съсипването на крепостта Кракра.

На сцената на Деня на града се качи бившия президент Георги Първанов. Той също бе освиркан. Поздравителното слово на президента Росен Плевнелиев също бе посрещнато от негативни викове.

Водещи новини

Още новини