Закопчаха бивш кандидат - кмет на ГЕРБ

Булфото
share

55-годишният Кипро Кипров от Брежани, кандидат от ГЕРБ на предишните местни избори, който е спряган отново за кандидат-кмет на предстоящите избори, задържаха полицаите като лидер на престъпна група, занимаваща се с кражба на  части от автомобили в района.

Заедно с Кипров с полицейска заповед са задържани още трима души, считани за членове на престъпната група.

При обиск в дома на кандидат-кмета в Брежани са открити 80 литра трансмисионно масло, 118 литра нафта, 1 акумулатор и няколко СD устройства.

До лидера на групата органите на реда достигнали след разследване на причините за пожар в няколко стопански постройки в с. Брежани, община Симитли - на 29 юли, при варене на ракия, когато оставен без надзор огън под казана запалил няколко от стопански постройки в дома на Кипров. При огледа на пожара полицаите са открили изгорели съдове, в които е съхранявано гориво и масла.

След няколко седмици разследване в друга къща в Брежани са открити части от МПС и инструменти, заявени в полицията като обект на кражба на територията на общините Симитли, Благоевград и Разлог. Според полицаите, за кражбите Кипров наемал безработни роми от Симитли и околните села.

По случая във Второ районно управление на МВР-Благоевград са образувани полицейски производства.

Водещи новини

Още новини