Мишо Кривия организирал обира на "Спиди"?

share

Соченият за крал на крадците Мишо Кривия стои зад дръзкия обир на спедиторската фирма "Спиди" в понеделник вечерта. Това е една от версиите, по която работят разследващите, пише в. "Телеграф".

От близо две години Кривия, който живее в "Люлин", се счита за наследник на разстреляния бос на обирите Йордан Цонков-Джиджи. Той започнал криминалната си кариера с кокошкарски изпълнения, но успял бързо да се наложи сред аверите си като главатар. "Отдавна не играе на дребно. Негова цел са само места, където евентуално се съхраняват милиони - банки, трезори и сейфове", разкриват източници в МВР.

Отскоро органите на реда издирвали под дърво и камък бившия полицай от Девето районно Христо Георгиев. През миналата година Военната прокуратура го обвини, че е участвал в групата за въоръжени грабежи на златарски ателиета "Опасните". След като прекара известно време в ареста, съдиите го пуснали под домашен арест. Щом вдишал свободата, Геопргиев, който работел като оперативен работник по линия на наркотиците, си плюл на петите и избягал от дома сив  кв. "Манастирски ливади".

След скорошния грабеж на банка във Враца и този на спедиторската фирма униформени ходили да го търсят вкъщи, но от него нямало и следа.

Водещи новини

Още новини