Джамбазки: Премахване на незаконните постройки на ромите край ж. п. линията

share

Премахване на незаконните постройки на ромите край ж. п. линията Перник-София или покриване на линията и превръщането й в скоростен път може да реши проблема с ромските набези по ж. п.-трасето. Това заяви на пресконференция заместник-председателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки, предаде БТА.

Той е внесъл доклад по проблема в Столичния общински съвет. Районът е превърнат в сметище. Ромите изхвърлят безконтролно боклуци, каза Джамбазки.

Преди години теренът е бил почистен, изхвърлени били тонове отпадъци, но месец и половина по-късно отново бил затрупан с боклук. Продължават и набезите по влаковете, ромите замерват преминаващите композиции с камъни, добави Джамбазки.

Той припомни свое предложение за изграждане на бетонно съоръжение, което да покрие цялата линия, за да не могат ромските вандали да хвърлят камъни и да чупят мотрисите, както и да застрашават живота на пътниците.

Предното стъкло на новите мотриси "Дезире" струва 7000 лв., илюстрира нанесените щети Джамбазки. Той обаче се опасява, че ако линията бъде покрита и превърната в скоростен път, ромите ще я заселят и отгоре.

Водещи новини

Още новини