Къща изгоря в село Беловец, нямат вода да я угасят

Булфото
share

Къща на бедно семейство изгоря в разградското село Беловец заради авария, оставила местните хора 5 дни без вода. Хората в Беловец недоумяват защо местното ВиК толкова дълго време не е предприело мерки да отстрани аварията и е оставило селото без вода.

Огънят тръгнал от дървена беседка на двора. Тъй като чешмите били пресъхнали притеклите се на помощ съседи не успели да направят нищо, за да предотвратят разпространението на пожара. Хората са убедени, че ако от ВиК дружеството си бяха свършили работата семейство Шукри нямаше да загуби дома си.

„Ако беше водата, щяхме да угасим беседката, къщата нямаше да гори, но тъй стана и гледаме вече, пожарната извикаха, след един час пристигна пожарната, но и къщата почна да гори. Те дойдоха и едвам угасиха", каза съседката Сафие Мехмед пред БНТ.

През нощта, няколко часа след намесата на пожарникарите, огънят отново пламнал. За щастие съседка забелязала огънят и това спасило живота на възрастна жена, снаха й и двете й деца.

„Почнах да лопам на вратичката и на прозорците, рекох да изкараме децата и снахата поне, пристигнаха и други момчета и бабата изкарахме", каза съседката.

От местното „Водоснабдаване Меден кладенец" Кубрат обясниха, че са им нужни няколко дни, за да подменят изгоряла помпа.

„ВиК вземат парите, а не осигуряват една допълнителна помпа, при авария да могат да я сменят веднага. Туй е вода, без хляб можеш да търпиш, но без вода не се търпи", коментира друга жена от селото.

От дружеството обявиха, че ще помогнат на пострадалото от пожара семейство.

Водещи новини

Още новини