100 кила тютюн хванати в "Столипиново"

share

Голямо количество контрабанден тютюн и заготовки за цигари са иззети вчера от къща в пловдивския квартал "Столипиново".

Това съобщи днес пресцентърът на ОД на МВР в Пловдив. При проведена спецакция срещу незаконното разпространение на стоки без платен акциз служители от Шесто РУП са извършили проверка в жилище на ул. "Калина". На адреса полицаите открили над 100 кг нарязан тютюн и 109 000 гилзи от различни марки за заготовки за цигари с филтър. Материалите са докладвани в Районна прокуратура -
Пловдив и е започната предварителна проверка срещу А.С. /на 19 г./, уточниха от полицейския пресцентър. Младежът е известен на полицията и е задържан за 24 часа в ареста на районното управление.


След получен сигнал миналия ден полицаи от Трето РУП са задържали в момент на продажба на тютюневи изделия без бандерол пловдивчанина Р.Ю. (на 55 г.). В хода на предприетите процесуално-следствени действия е претърсен използван от мъжа апартамент на бул. "България" в града. От жилището са иззети 389 кутии с по 20 къса цигари от различни марки, 7800 броя саморъчно напълнени цигари и 2,5 кг нарязан тютюн. Намерени са 6500 къса (13 кутии с по 500 къса) заготовки за цигари с филтър. Р.Ю., който е известен на полицията и осъждан, е бил задържан за 24 часа в ареста на районното управление.

Водещи новини

Още новини