Пожарната: Имаше опасност от взрив (обновена)

булфото
share

Трябва да установим историята на газовите бутилки, каза главен комисар Николай Николов директор на "Пожарна безопасност и защита на населението" по БНТ.

Според хора на обекта е имало 15 бутилки, като една е изчезнала, която вероятно е под развалините. Имаше опасност от друг взрив, защото бутилки продължаха да изпускат газ. Тези съоръжения не са контролират от пожарната, а от службата за метрология. Според Николов количеството бутилки  с газ е било надвишено.  Той потвърди, че първоначалната версия е, че експлозията е причинена от теч в газова бутилка, която е избухнала. По останалите бутилки също е имало теч.

В момента са прави експертиза на газовите контейнери. По думите на Николов взривилата се бутилка не е била допълнително нагрята от служителите в китайския ресторант.

Според източник на Пирогов състоянието на тежко пострадалия все още критично. Четирима от пострадалите по време на взрива в столицата са в добро състояние. Това казаха от болница "Царица Йоана" пред Нова телевизия.Д-р Георги Евтимов посочва пред ТВ7, че настанените в ИСУЛ са в стабилно състояние. Той допълни, че пострадалата жена е контактна.

Мирослав Пашов директорът на Театъра на Българската армия посочи по БНТ, че още не може да се направи точна преценка на материалните щети след вчерашния инцидент.

Водещи новини

Още новини