Свиха техника от "Александровска болница"

снимка МВР
share

Полицията търси съдействие за изясняване на кражби на медицинска техника, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Столичното Четвърто Районно управление „Полиция” (РУП) очаква съдействие за изясняване на кражба на медицинска техника. Сигнал за липса на техника е подаден от медицинския екип.

По техни данни, в часовете от 8 на 23 юли до 8 часа на 24 юли е била взломена вратата на отделение на територията на „Александровска болница” и е извършена кражба на цифров фотоапарат марка „Сони”, плосък монитор марка „Филипс” и камера за компютър с неустановена до момента марка и модел.

На 1 август, към 8.15 часа, отново след взлом на вратата на рентгенова лаборатория в „Александровска болница” са откраднати два монитора „Проскан” и преносим компютър „НР”.

Изяснено е, че има и трети случай на кражба от района на столичната болница – на 16 юли, за времето от 20.00 до 20.30 часа, отново след взлом на врата на кабинет в една от сградите на Академията, откъдето е откраднат компютър „Тошиба”.

За случаите в Четвърто РУП-СДВР с заведени досъдебни производства за престъпления по чл. 195, ал.1, т.3 от НК.

Полицаите очакват повече информация за двамата на тел.. 982 41 65, 982 48 11 или в дежурната част на Четвърто РУП - СДВР - тел. 98 24 160.

Водещи новини

Още новини