Цигански фамилии се биха и клаха в Козлодуй

share

Цялата налична полиция в Козлодуй е вдигната на крак днес следобед заради разгоряла се война между двама известни в района с многобройните си криминални прояви. Посред бял ден въоръжена с колове и ножове група цигани, пратена от скандалния цигански тартор Иван Иванов-Мочи, напада и пребива на паркинга пред училище "Св. св. Кирил и Методий" Цветелин Ценов-Квиц, информира 24 часа.

На мястото пристигнали всички налични патрули на полицията и линейка, която откарала окървавения и неадекватен Квиц в спешния център. Има и задържани, но все още не е ясен техният брой. Болничното заведение пък веднага било окупирано от хората на Цветелин Ценов. От съседните на Козлодуй общини били пратени допълнителни полицейски сили. Част от тях заели позиции в циганската махала, за да предотвратят евентуално контранападение от хората на Квиц.

Според запознати причината за целия екшън е стара вражда между Квиц и хората на Мочи, които пасели стадата си в наети от Цветелин Ценов земеделски земи. Квиц и хората му многократно пребивали козлодуйски цигани, дръзнали да нарушават наложената от него забрана. Няколко стада били отровени с препарати и това предизвикало гнева на Мочи, който решил да даде урок на стария си враг.

Водещи новини

Още новини