Банда разбива автомобили в столичния кв. "Младост"

интернет
share

Жители на столичния квартал „Младост” пропищяха от банда, която разбива автомобили.

Потърпевши съобщиха, че от месеци колите им стават жертва на набези, пише „Фокус”.

Крадците действали основно на паркинг между няколко блока в „Младост” 2 – 240 и 241. Апашите разбивали прозорци на автомобилите, но заграбвали всяко интересно нещо, което открият вътре.

Така, освен обичайните касетофони и панели, които отмъквали, крадците си харесали и тефтер, на който от едната страна имало снимки на банкноти от 500 евро. Столичани посочиха, че дори и нищо да не им откраднат, им е достатъчна разправията да подменят прозорците на колите си. И към момента за вандалщината свидетелстват многото счупени стъкла, които могат да се видят на паркинга.

Крадците избират автомобили, които са паркирани близо до храсти и дървета, като изчакват удобните малки часове на нощта. Според жителите на „Младост” - става въпрос за банда наркомани. Само за последните няколко месеца са разбити джип „Тойота Ленд Крузер”, „Ауди А8”, „Голф 2”, „Фолксваген Джета” и др.

В повечето случаи гражданите не са сигнализирали в полицията, защото смятат, че престъпленията няма да бъдат разкрити или пък не им се занимава с бюрокрация.
 

Водещи новини

Още новини