Митничари задържаха 135 магнитни карти

share

Митническите служители на МП Малко Търново задържаха 135 магнитни карти.

Те са открити в багажа на румънски гражданин, който пътувал в посока от Турция за Румъния. По същото време при две проверки на МП Лесово митничарите откриват близо 750 кутии цигари, укрити в осем автомобила, съобщиха от Агенция "Митници"

В единия от автомобилите пътували двама български граждани с инициали Р.Р и Дж. Дж., и двамата от Ямбол. При щателна митническа проверка на автомобила в естествени кухини са открити общо 120 кутии цигари. Р.Р., на 51 години, признал че 40 от откритите кутии са негови. За останалите цигари отговорността поел 23-годишния шофьор Дж. Дж.

В друг автомобил са открити 48 кутии цигари, отново скрити в естествени кухини на автомобила. Пред митническите служители една от пътничките – 29-годишната С.А., също от Ямбол, признала, че цигарите са нейни.

При подобни случай митничарите задържали още общо 580 кутии цигари.

220 кутии цигари без акцизен бандерол задържа митнически служители в района на ГКПП Ферибот Видин. Цигарите били скрити под въздушен филтър на лек автомобил. Съставен е акт срещу собственика и шофьор на автомобила – румънският гражданин Д.К.

Водещи новини

Още новини