Полицията във Варна остана без велосипеди

share

Велосипедите на варненската полиция са изпотрошени и не се знае колко патрула ще излязат в Морската градина през лятото.

„Не е ясно колко полицаи ще въртят педали в парка, тъй като няма достатъчно от специфичните им униформи и само 4 велосипеда са в изправност, обясни вчера комисар Тодор Иванов, директор на полицията в областта.

Заради атентата на бургаското летище през юли м.г. и с оглед на сигурността на туристите и през това лято във Варна ще има засилено полицейско присъствие. По разпореждане на главния секретар на МВР на аерогарата ще има допълнителни сили на жандармерията, съобщи комисар Тодор Иванов. Поне 16 полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани за лятото в курортите край града. 12 от тях ще се включат в екипите по сигурността на Златните. Други 4 полицаи от страната ще съблюдават за реда в курорта „Светите Константин и Елена".

Традицията от последните години ще бъде спазена и по отношение на командироването на румънски полицаи, като двама униформени от северната ни съседка се очаква да подсилят колегите си в началото на юни. Според комисар Иванов румънските полицаи вършат изключително добра работа в комплексите, където повечето туристи през лятото са чужденци.

Продължава и работата по сформирането на Общинска полиция, която ще наброява над 30 души. Засега са преминали обучение и са назначени едва няколко от тях, а други са в процес на уточняване.

Водещи новини

Още новини