Откупът за дъщерята на Брендо е платен

share

2 милиона евро откуп за 10-годишната Лара Банева вече са платени, съобщава в. "Всеки ден", позовавайки се на свой източник в спецслужбите.

От няколко дни похитителите не дават никакъв знак, че ще върнат детето, а майка й Моника Добринова е в паника да не поискат още пари. Вестникът твърди, че похитителите са се свързали със семейството още миналия четвъртък. Майката е получила SMS с инструкции откъде да вземе мобилен телефон за връзка с терористите. След като отишла на мястото, Моника Добринова открила не само мобилен телефон за връзка, а и флашка с прикачен аудиозапис с гласа на Лара. "Мамо плати, за да живея!", изплакало момичето. С това бандитите доказали, че детето е живо. На мобилния телефон имало оставено съобщение, което гласяло " Не изключвай телефона. Чакай SMS с инструкции. Не викай полиция. Приготви си 2 млн. евро. Сумата не се коментира." Бившата съпруга на Брендо твърдо не иска съдействие от ГДБОП. Тя дори отказала да предаде мобилния телефон в МВР, за да бъде направена карта дубликат. Моника Добринова не вярва на полицията и дори се съмнява, че действащи барети са отвлекли Лара.

За отвличането има няколко версии. Според едната Лара е отвлечена от руски мафиоти като отмъщение за убийството на гангстер от Москва, станало през лятото на 2011 г. Трупът на чужденеца е намерен край Бургас. Другата версия е свързана с Италия. Евелин Банев-Брендо бил виновен за конфискацията на 10 млн. евро в Швейцария и калабрийската мафия Ндрангета извършила покушението, в знак на разплата. Третият спряган вариант е най-обикновено отвличане за пари, чийто автори са от родния ъндърграунд. Това обаче не са люспите на "Наглите", които са на свобода.

Водещи новини

Още новини