Камион се заби в автобус край Търговище

share

Катастрофата е между автобус “Скания” със софийска регистрация, фирмена собственост, превозващ пътници, пътуващ от София за Варна, и товарен автомобил “Рено” с търговищка регистрация, пътуващ в посока към Омуртаг.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Търговище.

Водачът на товарния автомобил е изгубил контрол над управлението му, автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение, и ремаркето му със задната си част се е ударило в предната лява част на автобуса.

В резултат на инцидента са нанесени материални щети на двата автомобила – счупени фар, мигач и две стъкла на автобуса, както и щети по ремаркето на товарния автомобил. Няма пострадали хора. На двамата водачи са взети проби по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”, за евентуално наличие на алкохол в кръвта им, които са отрицателни. Съставен е протокол за пътно-транспортно произшествие.

Спрямо водача на товарния автомобил е взето административно отношение – съставен му е акт по Закона за движение по пътищата. Фирмата-собственик на автобуса, е изпратила друг автобус, с който пътниците да бъдат превозени до крайната точка на пътуването им.

Водещи новини

Още новини