15 от арестуваните след снощните протести в столицата са криминално проявени

share

15 от задържаните след снощния протест в София са криминално проявени. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Общо 24 души са задържани след приключване на протестните действия вчера. В Първо Районно управление „Полиция” са задържани десетима. Трима от тях са 16-годишни – двама носели метални боксове, а третият, който е криминално проявен за кражба, хулиганство и наркотици - маска с прорези. След разговор с инспектор от Детска педагогическа стая младежите са предадени на родител.
На четирима - Т.П. на 21 години, К.Т. на 25 години, Н.С. на 18 години и М.М. на 19 години - регистриран в полицията за кражба, са съставени протоколи и след разпит са освободени. У тях полицаите открили забранени предмети - сгъваем нож, метален бокс и метална палка. Материалите ще бъдат изпратени в Столичната община за налагане на санкции по Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Двама са задържани след инцидента с автомобил на „Орлов мост”- Й.П. на 20 години, с криминални прояви за унищожаване и повреждане на чуждо имущество и хулигански прояви, и шофьорът - Д.Ш. на 28 години, регистриран за хулиганство, подправяне на официален документ и шофиране без документ за управление на автомобил и след употреба на алкохол. При направен тест било установено, че той шофира колата си с 1.64 промила. Материалите са изпратени в прокуратурата.

По-рано през деня пред президентството във видимо нетрезво състояние беше задържан криминално проявеният за кражба, грабеж и хулиганство Т.Д. на 29 години София. У него е открит газов пистолет. Съставен му е акт по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ) и са подготвени материали за доклад по Указа за борба с дребното хулиганство.
В Четвърто РУП са отведени деветима, сред тях - криминално проявено за грабеж 17-годишно момиче. Заедно с него са задържани С.М. на 19 години и Й.Г. на 21 години. Всичките след разговор с инспектор „Детска педагогическа стая” , са освободени. Полицейска мярка за 24 часа е наложена на Р.Д. на 18 години, който носел метален бокс, и на криминално проявените В.А. на 19 години - известен за наркотици, у когото бил открит сгъваем нож, на Д.В. на 23 години - известен за кражби и управление на МПС с алкохол над 1.2 промила, К.В. на 35 години, регистриран за кражби, палеж по непредпазливост и присвояване, Т.П. на 27 години и Г.Г. на 21 години - двамата с регистрации за кражба.

В Осмо РУП са отведени за проверка четирима - П.Г. 22 години -предал нож с дължина на острието около 15 сантиметра и кания, Ц.П. на 23 години и криминално проявените Ж.Л. на 22 години - известен за кражби и Г.Г. на 22 години - за наркотици. След разпит те са освободени.
Около 18.30 часа на метростанция „Люлин” бил задържан известният на полицията за кражби, наркотици и унищожаване и повреждане Б.М. на 22 години. У него била открита метална палка. След разпит в Девето районно управление „Полиция“ той бил предупреден с протокол и освободен.

Водещи новини

Още новини