Окичиха с белезници мъже, нападнали патрулка

share

Полицейско производство за хулиганство е образувано срещу трима мъже, които блъскали полицейски автомобил в опит да го преобърнат.

Инцидентът се разиграл снощи към 23:11 ч. на кръстовище на улиците "Н. Хикмет" и "Огоста" в Кнежа, когато автопатрул спрял лек автомобил "Ауди". При проверката с дрегер се установило, че шофьорът А.Ч. /43 г./ е седнал зад волана с 1,22 промила алкохолна концентрация в кръвта.

Докато униформените съставяли акта за административно нарушение, от колата излезли двамата спътници, които заедно с водача започнали с ръце да бутат патрулката, псували и ругаели, удряли страничните стъкла и тавана на автомобила, направили опит да го преобърнат.

Полицейските служители успели да изтеглят служебния "Опел" на безопасно място, последвало и задържането на тримата мъже.

олицейска справка показва, че единият от пътниците - М.М. /43г./ от Кнежа, има множество криминалистически регистрации за измами, за служене с подправени парични знаци, за съставяне на неистински официален документ, за невярна счетоводна дейност и за укриване на данъци в особено голям размер. Натрупал е и шест присъди за извършените престъпления.

Срещу тримата е образувано полицейско производство по чл. 325, ал. 2, във връзка с ал. 1, във връзка чл.20, ал.2 от НК.

Уведомен е прокурор, а работата по документирането на случая продължава.

Водещи новини

Още новини