Късо съединение за малко да взриви бистро

share

Хасковско бистро за малко да се взриви след пожар, причинен от късо съединение. Бистрото, собственост на хасковлийка, се намира на ул. „Банска 55". Огънят е унищожил котел на твърдо гориво и ел.инсталацията на заведението. В него е имало и пет газови бутилки, които за малко да се взривят, но бързата намеса на пожарникарите е предотвратила опасността.

Пожар в обор уби девет крави и рани още три. Пламналата селскостопанска постройка се намира на пътя за тополовградското село Радовец. Причина за пожара е късо съединение. Освен животните са изгорели и десет бали фураж и четири кв.м. покрив. Заедно със спасените три крави са спасени от изгаряне пет бали фураж.

Още един пожар заради късо съединение е бил погасен в Хасково. Инцидентът е станал в апартамент в блок №34 на бул. „Васил Левски". Искрата е тръгнала от аспиратор. Няма пострадали, опушени са 24 квадрата стени и техника в жилището. Неправилно ползване на отоплителни уреди е причината за още един пожар през почивните дни. Той е пламнал в къща на ул. „Райна Княгиня" в Харманли и е унищожил 64 квадрата покрив, мебели и покъщнина. Имало е опасност пожарът да обхване съседни две къщи, но тя е била избегната.

Водещи новини

Още новини