Задържани са мъжете, опитали да ограбят бензиностанция

МВР
share

Задържани са двама мъже, опитали да ограбят бензиностанция в Шумен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Малко преди 4.00 часа вчера в шуменска охранителна фирма е получен сигнал от паник-бутон. Незабавно към мястото бил насочен екип, своевременно сигнал бил подаден и в полицейското управление в града. Пред разследващите потърпевшият, служител в търговския обект, намиращ се на бул. “Велики Преслав” в Шумен, разказал, че минути по-рано двама души с черни маски нахлули в бензиностанцията. Единият от тях ударил 51-годишния шуменец с твърд предмет по глава. Той обаче оказал съпротива и нападателите били принудени да избягат, без да успеят да вземат наличните пари от оборота – около 400 лева.

Незабавно са предприети издирвателни действия, в резултат, на които самоличността на извършителите е установена. Двамата шуменци – осъждания два пъти за хулиганство и кражба В.Т. на 22 години и Д.Й. на 20 години, са задържани и отведени в полицейското управление. При последвалото претърсване от дома на В.Т. са иззети дрехите, обувките, маските и латексовите ръкавици, носени от двамата по време на нападението, както и дървената бухалка, с която се били въоръжени.

В.Т. и Д.Й. са разпитани пред съдия от Шуменския районен съд. Наложени са им мерки за неотклонение “задържане за срок до 72 часа”. За извършено престъпление по чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 20, алинеи 1 и 2 са им повдигнати обвинения.

Водещи новини

Още новини