Мъж скочи от четвъртия етаж на блок в опит да сложи край на живота си

share

Пореден опит за самоубийство прати млад мъж в болницата. 27-годишният Атанас Г.А. е в изкуствена кома в реанимацията на МБАЛ „Св. Анна” след безумен скок от 4-ия етаж във варненския квартал "Владислав Варненчик", пише "Стандарт".

Той се хвърлил през прозореца, докато в жилището, обитавано от брат му и снаха му, нямало никого.

Има двама свидетели на инцидента, станал около 13:30 ч. на 2 февруари. Мъж видял как тялото лети към земята. Жена пък стъписала, когато на крачки от нея лежал паднал човек и позвънила на тел. 112. Атанас бил по чорапи, посочили свидетелите на инцидента.

Линейка закарала пострадалия до болницата. Там тежко раненият млад мъж бил прегледан от съдебен медик. Установено е, че той е със счупен таз и ребра и черепно-мозъчна травма. Направени са му операции, но състоянието му е изключително тежко.

Апартаментът на 4-ия етаж е бил заключен по време на трагедията. Намерен е и отворен прозорец, през който Атанас се е хвърлил. Категорично полицията е отхвърлила версията за опит за убийство. В апартамента няма следи от борба.

В банята и в една от стаите са открити следи от кръв, както и по маншетите на ризата на мъжа. Според съдебния медик той е направил опит за самоубийство, но раните по двете му ръце са били повърхностни. Атанас не е бил нито наркозависим, нито е страдал от психично заболяване. За близките му е загадка защо е посегнал на живота си.

От 3 години той няма постоянна работа, но е извършвал превозвачески услуги към пункт за изкупуване на метали, на който брат му е управител.

От Варненската районна прокуратура казаха, че ако състоянието на младия мъж се подобри, ще бъде разпитан. Засега причините за решението му да скочи от етажа остават неясни.

Водещи новини

Още новини