Мъж плати 3 бона за паркинг, крадци катастрофирали с колата му

Булфото
share

На паркингите на Центъра за градска мобилност се намират 130 автомобила, които не са били потърсени от собствениците си повече от три месеца, съобщава “Телеграф”. Според хора от фирмата с паяците обаче, техният брой непрекъснато се увеличава.

Има коли, които стоят от десетина години и за да си ги вземат, собствениците би трябвало да се бръкнат с няколко десетки хиляди лева. Общата стойност на дължимите суми за паркирани на служебните паркинги зарязани автомобили надхвърля 2 милиона лева.

Събирането на тази сума обаче е проблематично, тъй като стойността на возилата е в пъти по-ниска. А и повечето от колите са стари и вече не стават за нищо. Има обаче и луксозни коли, също изоставени по неизвестни причини.

Законовата база е такава, че от Центъра за градска мобилност не могат да направят нищо - не могат нито да продадат, нито да предадат за скрап автомобилите. Ако издирването на собствениците не се окаже възможно, те остават на мястото си до промяна в закона.

Сред куриозите по тези паркинги има няколко доста поучителни. Така мъж, чиято луксозна кола била задигната, си я получил от паркинг на градската мобилност след година, но срещу натрупани такси от 3000 лева.

Проблемът за човека дошъл след кражбата, когато апашите катастрофирали с колата му и я зарязали на пътя. Прибрана от паяците, тя престояла близо година, преди да издирят собственика й. За това време човекът, който искал да си получи автомобила обратно, се бръкнал с немалката сума.

Водещи новини

Още новини