Закопчаха троица за контрабандни стоки

Булфото
share

Служители на ГДБОП пресякоха канал за контрабанда на акцизни стоки без бандерол, съобщиха от пресцентъра на МВР. Иззети са около 41 000 къса цигари без акцизен бандерол. Задържани са трима мъже от Русе.

Операцията е реализирана от служители на сектора на ГДБОП в Русе. Вчера към 09.30 часа на ГКПП-Силистра, трасе-изход, бил спрян за проверка лек автомобил „Опел Вектра”, управляван от русенеца А.А. на 59 години. При щателната проверка спецполицаите открили в кухините на колата укрити близо 10 000 цигари без бандерол. Последвало претърсване на девет адреса и на автомобил на територията на гр. Русе. Оттам са иззети още около 31 000 къса цигари без бандерол. Освен А.А. са задържани и още двама участници в канала - Н.Н. на 50 години и Д.К. на 60 години, криминално проявен за престъпления против валутния режим . На тримата е повдигнато обвинение и е наложена мярка ''парична гаранция”.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242 от НК, под наблюдението на Окръжната прокуратура – Русе. Действията по разследването продължават.

Водещи новини

Още новини