Бивш полицай е основен заподозрян за убийството на старица

share

Все още няма задържан и обвинен за убийството на 73-годишната Стоянка Делкова от Велинград, съобщи наблюдаващият прокурор Радослав Бакърджиев, цитиран от 24 часа.

Тялото на изчезналата на 23 ноември м.г. и обявена за издирване бе открито в понеделник на пътя между Велинград и Юндола. Още при огледа станало ясно, че жената е удушена с примка, която стояла около врата й.

Всъщност трупът не е бил заровен в земята, а поставен в отводнителен крайпътен канал и покрит с останалите от направата му циментови плочи.

Възрастната вероятно е убита в дома си на ул. “Никола Вапцаров”, е версията, по която работят разследващите. Те стигнали до този извод заради факта, че тялото е намерено само по чорапи и във всекидневни дрехи, ползвани от Стоянка.

Кучетата, които надушили разлагащото се тяло, не са нанесли щети върху него, а само са го разкрили. Назначени са експертизи, които трябва да установят приблизителното време на смъртта въпреки предположенията, че това е станало на 23 ноември или предната вечер.

Жената, разпознала тялото на убитата, е и първа, установила че Делкова е изчезнала. По нейния разказ тя потърсила приятелката си на 23 ноември в дома . Направило впечатление, че вратата на приземния етаж на 3-етажната къща е отворена.

След като никой не отговорил, съседката влязла в стаята и видяла на масата лекарствата за сърце, който стопанката вземала. Именно това я притеснило, защото знаела, че Делчева е със стент и никога не излиза без лекарствата.

Експертиза ще бъде направена и на въжето, с което жертвата е удушена. Криминалисти се надяват от него да бъдат извлечени ДНК данни.Фактът, че жената е с примка, навежда на мисълта, че убийството на баба Стоянка е било планирано, а не е инцидентен акт.

Основни заподозрени за убийството остават бившият полицай М.Б. и семейството му, на когото Делкова е приписала втория етаж от къщата си срещу гледане, а впоследствие е развалила дарението.

Стоянка Делкова е подала приживе няколко жалби в прокуратурата и полицията срещу ексченгето за постоянен психически и физически тормоз. М.Б. и двамата му синове бяха задържани за 24 часа след откриване тялото на бабата.

По време на разпитите те категорично отричали да имат общо с престъплението. Впоследствие са освободени, защото разследващите на този етап нямат доказателства срещу тях.

Водещи новини

Още новини