Военен разстреля семейството си в Пловдив (обновена + снимки + видео)

Булфото
share

Четири трупа са намерени в апартамент в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Днес в 11.25 часа в дежурната на Областната дирекция на МВР-Пловдив е било получено съобщение, че в апартамент в жилищен блок в кв. „Кючук Париж” в Пловдив са намерени три трупа. Незабавно на място са изпратени екипи на полицията. Влизайки в жилището криминалистите се намерили още един труп. По първоначални данни четирите трупа са на цяло семейство – мъж на 32 години, жена на 28 години и две момченца – на 9 години и 3 години. Разследващите полицаи са намерили до трупа на мъжа законно притежаван от него пистолет. Полиция отцепи района. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив. Сигналът за случилото се е бил подаден от брата на 32-годишния мъж, който отключил вратата на апартамента, тъй като от няколко дни не можел да се свърже със семейството на брат си.

Засега няма съмнение за влизане на външни лица в жилището, но се проверява и тази версия, заяви говорителят на прокуратурата Галина Андреева, цитирана от Дарик. Тя добави, че са назначени балистична, съдебно-медицинска и химическа експертизи, взети са оттривки, за да се установи кой е стрелял. Образувано е досъдебно производство по чл. 116 от НК за убийство на повече от едно лица, в това число и на малолетни.

Имената на убитите мъж и жена са Георги и Николинка Тепавичарови. Георги е работил като сержант в авиобазата в Граф Игнатиево. По думите на съседи, които са го познавали, той е бил кротък човек. „На мравката път правеше”, казаха те. Семейството живее под наем във военен блок. В системата на Министерство на отбраната Георги е от 2001 г.. Той  специалист комуникационни системи. Жената е упражнявала свободна професия, но е била ангажирана. Имали са намерение да си направят собствен магазин. Все още се установява финансовото състояние на семейството, изпращат се писма до банки и финансови институции, за да се разбере дали е имало задлъжнялост. Бащата е открит в детската стая с двете деца.

Тройно убийство с последвало самоубийство е най-вероятната версия за кървавия инцидент на бул. "Македония" 29 в Пловдив. Към момента няма данни външен човек да има отношение към престъплението, съобщи на извънредна пресконференция началникът на отдел Криминална полиция комисар Николай Кирков. Зам.-директорът на областната дирекция на МВР комисар Костадин Баков уточни, че към 11.25 часа на телефон 112 се е обадила жена, която казала, че млад мъж плаче пред входа на блока на бул. "Македония". Пет минути по-късно на местопроизшествието е пристигнал патрул на Първо РУП.

Първоначално е открито тялото на Николина Тепавичарова, а след това и мъртвите тела на двете й деца и съпруга й. 29-годишната Николина е от Чепеларе, а съпругът й Георги от Нареченски бани.  Всички са с огнестрелни рани, каза комисар Костадин Баков. По думите му, става въпрос за битово убийство. В момента все още текат множество процесуално-следствени действия. Назначени са няколко експертизи, взето е голямо количество биологичен материал, както и натривки от ръцете на жертвите. Комисар Баков информира, че за последно Георги Тепавичаров се е срещнал в петък следобед с брат си. Двамата се видели пред блока на семейството и разговаряли. След като в събота и неделя родителите на Николина и Георги не успели да се свържат с тях, днес около 11 часа братът отишъл до апартамента на фамилията. Той имал ключ от дома им и отключил. Той първо видял в спалнята трупа на Николина. По думите на комисар Николай Кирков, апартаментът е бил заключен отвътре. Всички жертви са с огнестрелни рани от законно притежавания личен револвер на Георги Тепавичаров. Костадин Баков отказа да коментира дали семейството е имало някакви финансови затруднения.

Водещи новини

Още новини