Спипаха телефонен измамник в Габрово

share

19-годишен телефонен измамник е задържан в Габрово, съобщиха от пресцентъра на МВР. По познатия "телефонен" сценарий за пътен инцидент той успял да измами две възрастни жени в града.

Вчера 80-годишна жена от Габрово подала сигнал в полицията. Тя разказала, че около 12.45 часа на домашния й телефон позвънил мъж, който се представил за лекар. Съобщил, че дъщеря й е с фрактура на единия крак и се нуждае от средства за поставяне на златни пирони. За операцията били необходими 2000 лева. Жената предала исканата сума на млад мъж, с когото се срещнала пред входа на жилището си.

Предприети били незабавни оперативно-издирвателни действия от служители на ОДМВР-Габрово съвместно с ОДМВР-Стара Загора. В резултат на проведените процесуално-следствени действия било установено, че мъжът получил сумата, е 19-годишният габровец М.И.. Младежът е задържан в Районно управление „Полиция”-Габрово за срок до 24 часа.

В хода на работата по изясняване на престъпната му дейност станало ясно, че на 6 януари измамил друга възрастна габровка, като използвал същия сценарий. За „операцията на пострадалата й дъщеря”, мнимият лекар получил 4400 лева. По случаите са образувани досъдебни производства.

Продължава работата по изясняване съпричастността на задържания към други подобни измами, извършени на територията на цялата страна.

Водещи новини

Още новини